Help us make food transparency the norm!

As a non-profit organization, we depend on your donations to continue informing consumers around the world about what they eat.

The food revolution starts with you !

Doneer
close

Partners van Open Food Facts

Hartelijk dank aan de Open Food Facts-partners!

Open Food Facts is een associatief project van algemeen belang voor de burger om het voedsel en de gezondheid van iedereen te verbeteren. Tienduizenden vrijwilligers zijn bij het project betrokken en de infrastructuur die nodig is om hun werk te ondersteunen en te vergemakkelijken, wordt gefinancierd door een-op-een-giften en toegewijde partners.

Neem contact met ons op als u onze actie ook wilt ondersteunen!

Opmerking: om onafhankelijk te blijven, accepteren we geen financiële steun van bedrijven en stichtingen met betrekking tot de voedingsindustrie, maar we werken graag samen met producenten om automatisch gegevens en foto's van hun producten in de database te integreren.


Ontwikkeling

Volksgezondheid Frankrijk

De ontwikkeling van de Open Food Facts-database en mobiele applicatie wordt uitgevoerd met de financiële steun van het Franse volksgezondheidsagentschap Santé publique France.

2018/06/12: Public Health France en Open Food Facts bundelen hun krachten om de openheid van voedselgegevens te versterken en het gebruik van Nutri-Score te bevorderen


Google.org

De internationalisering en uitbreiding van de Eco-Score en de ontwikkeling van de nieuwe mobiele app Open Food Facts wordt ondersteund door Google.org via zijn Google Impact Challenge for Climate en Google Fellowship-programs.

28-5-2021: Open Food Facts winnaar van de Google Fellowship en de Google Impact Challenge voor Klimaat


Ford Foundation Mozilla Open Source Support Programma (MOSS) Open Collective

De ontwikkeling van de nieuwe Open Food Facts cross-platform mobiele applicatie wordt gesponsord dankzij een genereuze toekenning van de Ford Foundation en Mozilla Open Source Support gram (MOSS), met de ondersteuning van Open Collective.

22-4-2020: Open Food Facts krijgt een award van de Mozilla en Ford foundations voor een nieuwe mobiele app met nog meer impact.


NLNet Stichting Europese Unie

De ontwikkeling van privacy-first en gepersonaliseerde gezondere productaanbevelingen in de nieuwe platformonafhankelijke mobiele applicatie Open Food Facts is mogelijk dankzij de steun van NLNet Foundation en de European Union.

De ontwikkeling van het project Folksonomy Engine om Open Food Facts voor veel meer mensen nuttig te maken is mogelijk dankzij de steun van Stichting NLNet en de Europese Unie.


De Perl Foundation

De backend van de Open Food Facts-database, website en API is geschreven in de programmeertaal van Perl, en een deel van de ontwikkeling wordt ondersteund door The Perl Foundation.

Zomer 2020: De Perl Foundation financiert één stagiair via het Outreachy-programma om de kwaliteit van Open Food Facts code te verbeteren.

Zomer 2021: De Perl Foundation financiert een stagiair via het Outreachy programma om de codekwaliteit van Open Food Facts te verbeteren.


Webhosting en technische infrastructuur

Free Foundation

De site en de Open Food Facts-database worden gehost op servers die genereus worden aangeboden door de Free Foundation.

10-9-2018: 2 nieuwe servers om Open Food Facts te hosten dankzij de Free Foundation


OVH

Kunstmatige intelligentie algoritmen en veel Open Food Facts projecten worden uitgevoerd op servers royaal aangeboden door de OVHcloud.


Wetenschappelijke samenwerkingen

EREN

De Nutri-Score is ontwikkeld door het EREN Nutritional Epidemiology Research Team dat de Open Food Facts-database gebruikt om de validiteit van Nutri-Score in verschillende landen te controleren.

07-08-2015: Toepassing op de producten die op de Franse markt beschikbaar zijn en gekoppeld zijn aan het 5-kleurensysteem (5-C): consistentie met de verbruiksbenchmarks van de PNNS

EREN

NutriNet-Santé is een cohortonderzoek dat de voeding en gezondheid van vrijwilligers gedurende meerdere jaren volgt. EREN gebruikt NutriNet-gegevens die zijn gekoppeld aan Open Food Facts-gegevens om de langetermijneffecten van voedseladditieven te bestuderen.

Neem deel aan Nutri-Net om te helpen onderzoek te verrichten (voor inwoners van Frankrijk).

Stichting AFNIC

De AFNIC foundation voor Digitale Solidariteit ondersteunt de ontwikkeling van een verenigd internet, training en bewustzijn van het gebruik ervan, door lokale en structurerende initiatieven voor digitale solidariteit en onderzoeksprojecten te steunen met als thema digitale solidariteit.

De stichting ondersteunt de milieu- en educatieve inspanningen van Open Food Facts om voedsel niet alleen goed voor jou, maar ook goed voor de hele planeet te maken.


Andere steun

XWiki

XWiki organiseert regelmatig Open Food Facts-evenementen, zoals de algemene vergadering van de Open Food Facts-vereniging in zijn kantoor in Parijs.