Gegevens

De Open Food Facts-database is beschikbaar onder de Open Database-licentie . De individuele inhoud van de database is beschikbaar onder de database-inhoudslicentie . De productfoto's zijn beschikbaar onder de Creative Commons Naamsvermelding Gelijk delen licentie. De foto's kunnen grafische elementen bevatten die onderhevig zijn aan auteursrechten of andere rechten, die in sommige gevallen kunnen worden gereproduceerd (citaatrechten of redelijk gebruik).

Lees alsjeblieft Voorwaarden voor gebruik en hergebruik voordat u de gegevens opnieuw gebruikt.

We willen graag weten hoe de gegevens van Open Food Facts worden gebruikt. Het is niet verplicht, maar we stellen het zeer op prijs als u ons vertelt over uw hergebruik zodat we ze kunnen delen met de Open Food Facts community.

Open Food Facts gegevensexport

Database dumps en exports worden elke nacht gegenereerd. De database is erg groot, daarom zijn er verschillende manieren om de gegevens te exporteren, afhankelijk van de gewenste toepassing.

Informatie over de verschillende velden voor de MongoDB-dump en CSV-export is beschikbaar op https://world.openfoodfacts.org/data/data-fields.txt

MongoDB-dump

Alle productdata is beschikbaar in een MongoDB-databasedump.

Link
https://static.openfoodfacts.org/data/openfoodfacts-mongodbdump.tar.gz
sha256sum
https://static.openfoodfacts.org/data/sha256sum
md5sum
https://static.openfoodfacts.org/data/md5sum

Delta-export

Dagelijkse delta-exporten zijn beschikbaar voor de afgelopen 14 dagen. De lijst met beschikbare delta-bestanden is te vinden op https://static.openfoodfacts.org/data/delta/index.txt . Elke regel is een bestand dat beschikbaar is op https://static.openfoodfacts.org/data/delta/{filename}. De bestandsnaam bevat de UNIX-tijdstempel van de eerste en de laatste wijziging in het JSON-bestand, zodat de delta-bestanden worden geïmporteerd (na extractie) met mongoimport in alfabetische volgorde.

Let op: vanwege de aard van mongoexport , bevatten de deltabestanden geen informatie over verwijderde producten. Om verwijderde producten uit uw database te verwijderen, moet u de volledige MongoDB-dump importeren.

CSV-formaat export

De hele database is beschikbaar in JSONL formaat (soms LDJSON of NDJSON) waarbij elke regel een JSON object is. Het zijn dezelfde gegevens als de MongoDB-export. Het bestand is gecomprimeerd met gzip.

Link
https://static.openfoodfacts.org/data/openfoodfacts-products.jsonl.gz

CSV Data export

Gegevens voor alle producten of een aantal producten kunnen worden gedownload in CSV-indeling (leesbaar met OpenOffice, Excel en vele andere software) via het geavanceerde zoekformulier .

Link
https://static.openfoodfacts.org/data/en.openfoodfacts.org.products.csv

De bestandscodering is Unicode UTF-8. Het teken dat velden scheidt is een <tab> (tabulatie).

RDF-gegevensexport

De database is ook beschikbaar in RDF-formaat. (aankondiging in het Frans).

Link
https://world.openfoodfacts.org/data/en.openfoodfacts.org.products.rdf

Live JSON API

Er is ook een JSON-API beschikbaar om de productgegevens te lezen. Deze API wordt met name gebruikt in de mobiele app Open Food Facts voor iPhone en Android.

We improve the API over-time but we are careful to keep backwards compatibility. Vertel ons alstublieft of je deze API gebruikt, zodat we je kunnen informeren over mogelijke wijzigingen.

Bijvoorbeeld: https://world.openfoodfacts.org/api/v0/product/737628064502.json

URL om gegevens voor een product te lezen: https://world.openfoodfacts.org/api/v0/product/ [barcode].json

Further documentation is available here. It contains uses cases for displaying a product, and letting your users add the data required to get the Nutri-Score, NOVA groups and additives, and Eco-Score.

U bent zeer welkom om de API te gebruiken voor productieprocessen, zolang 1 API oproep = 1 echte scan door een gebruiker. Elke poging om de database met behulp van de API te scrapen, zal zeer waarschijnlijk worden geblokkeerd, omdat er een volledige dagelijkse export bestaat (zie op deze pagina).

Als je ergens niet zeker over bent, of als je een vraag hebt (er is geen domme vraag), stel ze gerust op Slack: -)

If you are unsure about anything, or have any question (there is no silly question), feel free to ask it on the #api channel on Slack :-)

Android- en iPhone mobiele app

De code voor de mobiele Open Food Facts app is beschikbaar op GitHub (Android en iOS). The app allows users to scan the barcode of products, to view the product information, and to take and submit pictures and data for missing products.

De app voor Android is ontwikkeld in Java.

The app for Android is developed in Kotlin.

We also have an on-going Dart/Flutter effort.

Je bent van harte welkom om de code opnieuw te gebruiken (het is open source) en ons te helpen deze te verbeteren, voor iedereen, op de hele planeet.

Wrappers en SDK's

We hebben waarschijnlijk een wrapper voor uw favoriete programmeertaal. Als we je gewenste wrapper hebben, dan kan je die gebruiken en verbeteren. Als we de gewenste wrapper niet hebben, kan je helpen met die te maken.

U kunt deelnemen aan de Open Food Facts Slack-chatroom, wat de beste manier is om vragen te stellen en de API te bespreken .

Algemene principes

  • You can search for information about products, including many useful computed values.
  • DART: GitHub
  • Je kunt ook de volledige flow implementeren zodat ze met enige moeite direct resultaat krijgen.

Als jouw gebruikers niet onmiddellijk een resultaat verwachten (bijvoorbeeld inventaris-apps)

  • Submit photos (front/nutrition/ingredients): most painless thing for your users
  • De Open Food Facts AI Robotoff zal gegevens uit de foto's afleiden
  • Na verloop van tijd zullen andere apps en de Open Food Facts-community de lacunes in de gegevens opvullen

Als jouw gebruikers direct een resultaat verwachten (bijvoorbeeld Voedingswaarden- apps)

  • Submit nutrition facts + category > get Nutri-Score
  • Submit ingredients > get the NOVA group (about food ultra-processing), additives, allergens, normalized ingredients, vegan, vegetarian…
  • Submit category + labels > soon get the Eco-Score (about environmental impact)

Bespreking van gegevens, API en export

Neem deel aan de Open Food Facts Slack-workspace om vragen te stellen en de API te bespreken. Het is de beste manier om met ons van gedachten te wisselen.

U kunt ook lid worden van de mailinglijst om de API en de export te bespreken, ons over uw hergebruik te vertellen en een melding te ontvangen wanneer verbeteringen of wijzigingen in de API worden aangebracht. Stuur een lege e-mail naar api-subscribe@openfoodfacts.org om je te abonneren.

Contactpersoon

Voor elke vraag over de gegevens kunt u contact met ons opnemen op contact@openfoodfacts.org