Register for the Open Food Facts Days 2023

Our annual community event Open Food Facts Days 2023 will take place this October in Paris! To be a part of it, REGISTER HERE

close

Draag bij aan Open Food FactsAll you need is a scan-do attitude! :-)

Kunnen we de voedselindustrie meer open en transparent maken? Yes we scan! 1863 Open Food Facts deelnemers en groeiend - Sinds 2012
Yes we scan!

Iedereen kan bijdragen

Neem deel aan onze gezamenlijke, vrije en open database van voedingsproducten van de hele wereld!

Open Food Facts is een project zonder winstoogmerk geheel gemaakt door vrijwilligers, we hebben je nodig.

Voeg producten toe

Gebruik onze Android, iPhone or Windows Phone app om gemakkelijk, thuis of in de winkel, de barcode van producten te scannen en om de etiketten te uploaden.

Geen smartphone? Geen probleem: je kan ook je camera gebruiken om producten direct op de website toe te voegen.

Op de website kan je ook de informatie van producten, van jou of anderen, bewerken en verbeteren.

Vertel het de wereld

Vind je Open Food Facts leuk? Vertel het aan anderen!

Je kan het project aan familie en vrienden vertellen, laat hen zien hoe ze de app kunnen installeren en kunnen bijdragen, schrijft een blogpost, deel Open Food Facts op sociale media, ....

En presenteer het live, online! We hebben Open Food Facts laten zien aan diverse groepen in diverse settings, en we hebben altijd een erg enthousiaste ontvangst gehad als we laten zien wat gedaan kan worden als de data voor producten open is. We hebben veel presentatie materiaal (slides etc.) die je kan aanpassen of gebruiken.

Maak het lokaal

Je kan helpen om de site en de mobiele apps in jouw taal te vertalen, en om de presentaties, aankondigingen, etc te vertalen.

We kunnen samenwerken om lokale labels te ondersteunen, om lokale verpakkingscodes te ondersteunen, zodat we lokale producten in kaart kunnen brengen.

Start of neem deel aan een lokale deelnemers gemeenschap: voeg lokale producten toe, werf vrienden aan, presenteer het project bij lokale bijeenkomsten en conferenties, etc.


Expert hulp gezocht

De ontwikkeling van Open Food Facts vergt ook gespecialiseerde kennis en expertise in vele verschillende gebieden:

 • Project beheer

  We hebben zeer veel ideeën en jij hebt er waarschijnlijk nog meer. Het is een uitdaging om de goede prioriteiten aan te brengen, een goede roadmap te maken en om een project te beheren waarbij elke deelnemer een vrijwilliger is met beperkt tijd.

 • Ontwerp

  We hebben hulp nodig voor een betere gebruikservaring op de Open Food Facts web site en de mobiele app, om het ontwerp te verbeteren, om presentatiemateriaal met een impact te maken, etc.

 • Ontwikkeling

  We hebben veel ontwikkelingswerk te doen: aan de Open Food Facts backend (Perl and MongoDB), API (JSON), web site (HTML5, JS, Foundation), iOS / Android / Windows Phone / FirefoxOS apps (nu ontwikkeld in HTML and JS with Apache Cordova / Phonegap), voor geweldig hergebruik, etc. Onze code is op GitHub.

 • Gemeenschapsopbouw

  We willen lokale gemeenschappen bouwen in alle landen en tegelijkertijd hen globaal samenbinden.

  Het is vrijwel onmogelijk om een lokale gemeenschap in een land te straten zonder daar zelf te wonen, daarom is hulp van de eerste zeer gemotiveerde lokale deelnemers essentieel. Ben jij een van hen?

 • Communicatie

  We weten niet zo goed wat we hier zouden moeten schrijven, kan je helpen?

  Er zijn vele leuke dingen die gebruikers, deelnemers en hergebruikers zouden kunnen doen met Open Food Facts, het zou geweldig zijn als het breder bekend zou zijn. We hebben met name hulp nodig voor public en media relations.

 • Speciale projecten

  Er zijn vele interessante en originele toepassingen van Open Food Data waar we aan zouden kunnen werken met overheidsorganisaties, voedselproducenten, onderzoekers, universiteiten, scholen, NGO's, etc. Misschien heb je al ideeën? Als dat zo is, help ons om ze verder te helpen.


Laten we eens praten!

Veel ideeën, energie en enthousiasme worden gedeeld binnen onze deelnemersgemeenschap. Word lid!

Hieronder volgen een paar plaatsen waar je andere deelnemers kan ontmoeten, praat met ze en werk met ze:

 • Slack

  Slack is de beste manier om te communiceren en samen te werken met andere deelnemers, ontwikkelaars en hergebruikers. Het is een een discussieforum dat toegankelijk is met je browser of je mobiel. Het heeft onze samenwerking totaal veranderd. Probeer het, en vraag een uitnodiging aan.

 • Facebook groepen

  We hebben Facebook groepen voor Open Food Facts contributors in vele talen. Lid worden van een groep is een goede manier om nieuws over het project te krijgen en om aankondigingen met een breed publiek te delen.

 • Wiki

  We hebben ook een wiki die we gebruiken om gezamenlijk Open Food Facts en zijn-projecten te documenteren. We gebruiken de wiki ook pm de vertalingen te beheren en om aan de taxonomieën / hiërarchieën van categorieën, labels, etc te werken.


Er zijn nog meer manieren om aan Open Food Facts bij te dragen, doe mee op Slack en bouw mee!